Wat drink je bij welk gerecht?
Wijn is perfect bij een diner, maar hoe kies je de lekkerste wijn bij een een gerecht? Waar kun je opletten? Zodat je van jouw thuis diner naar de next level kan brengen. Want je hoeft echt geen sommelier in huis te halen om een mooie wijn spijs combinatie te vinden! Hieronder lees je de basistips.
3 snelle tips
- Check op het etiket de tips van het wijnhuis zelf
- Vraag de verkoper om advies
- Organiseer zelf een proeverij en ontdek je voorkeuren. Als je de juiste combi weet te vinden, dan wordt de smaak van het gerecht beter & wordt de smaak van de begeleidende wijn ook lekkerder.
Basistip 1
Bij zoute, zilte en zure gerechten met een strak mondgevoel, kun je het beste een witte wijn met hoge zuurgaard schenken! Denk aan oesters, gerechten met tomaat of geitenkaas.
Basistip 2
Romige & smeuïge gerechten kun je het beste met een zachte wijn serveren. Bijvoorbeeld een heerlijke lasagne, met een zachte ronde rode wijn!
Basistip 3
Eet je een mooi stuk rood vlees, biefstukje, ossenhaaspuntjes of een vegetarisch gerecht met bittere groenten, schenk er dan een wijn bijmet veel tannines! Ook al ben je geen fan van wijn met tannines, dit zal je gegarandeerd lekker vinden. De wijn in combinatie met het vlees of de bittere groenten maakt beiden nog smakelijker.
Basistip 4
Een gerecht met meerdere smaaklagen, serveer er dan een complexe wijn bij. Bijvoorbeeld een vis met een complexe saus .
Basistip 5
Pas de intensiteit van de wijn aan op het gerecht. Serveer bij gerechten met veel smaak ook een wijn met veel smaak. Bij lichte gerechten zoals een salade een lichtere wijn. Simpel en eigelijk heel logisch!
Basistip 6
Ga juist eens voor contrast; bijvoorbeeld bij gefrituurde gerechten. Zoek daarbij eens een droge en vrij zure wijn uit in plaats van een vette wijn.
0 reacties