De 3 belangrijkste redenen om biologische wijnen te gaan drinken
1: Behoud van de natuur
Een biologische wijn wordt gemaakt zonder dat er gebruik van kunstmest, pesticiden en chemische bestrijdingsmiddelen. Deze zwaar belasten de stoffen komen dus niet in de natuur. Zowel de lucht als de grond blijven hierdoor zuiver en op deze manier verstoord jouw wijntje het ecosysteem een stuk minder.
2: Hoge kwaliteit
Omdat de wijnboer geen kunstmest, pesticiden en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt moet hij extra hard werken om het land en de druiven gezond te houden. Dit zorgt voor druiven die beter in evenwicht zijn en dus van hogere kwaliteit zijn. Biologische wijnen worden over het algemeen beter beoordeeld dan niet-biologische wijnen! Meer weten over hoe wijn wordt gemaakt lees hier alles over het wijnmaakproces.
3: Gezondere wijn
Wijn is niet per sé een gezondheidsproduct maar als je dan toch moet kiezen welke wijn je gaat drinken. Is biologische wijn echt gezonder omdat het in het algemeen minder chemische stoffen bevat zoals:
- sulfieten (30-50 gr lager dan niet-biologische wijnen)
- resten van bestrijdingsmiddelen
- en minder nitraat dan gangbare producten.
Hoe herken je een biologische wijn?
Al met al dus genoeg reden om voor Biologische wijnen te gaan! In Europa maakt dit keurmerk duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Dus check bij je aankoop even snel het etiket op dit mooie logo die de (wijn) wereld echt wat duurzamer maakt.
Goed nieuws ook producten met het Demeter en EKO-keurmerk voldoen aan dezelfde eisen als producten met het Europees biologische keurmerk, maar stellen daarbovenop aanvullende eisen. (bron: Voedingcentrum.nl)
0 reacties